aA
Panevėžyje konservatoriai ėmėsi inicijuoti interpeliaciją miesto merui, socialdemokratui Povilui Vadopolui bei dviems vicemerams: „darbiečiui“ Petrui Narkevičiui ir liberalui Gintarui Šileikiui. Kaip informavo šio miesto taryboje dirbančios konservatorių frakcijos seniūnas Vitalijus Satkevičius, interpeliacijai surinkta 11 tarybos narių parašų iš 31.
Panevėžio miesto savivaldybė
Panevėžio miesto savivaldybė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Tiek parašų pakanka interpeliacijai pradėti, tačiau nušalinti šiems pareigūnus prireiks daugiau kaip pusės visų tarybos narių balsų – tai yra ne mažiau nei 16 politikų pritarimo.

Pasak konservatorių atstovo, jau yra pasirašyta ir preliminari naujos koalicijos sutartis, ant kurios neva yra 16 parašų: 9-ių konservatorių, 4-ių „tvarkiečių“, 2-jų nepartinių atstovų ir vieno socialdemokrato.

„Yra pasirašytas susitarimas dėl koalicijos. Tai įvyko praeitą savaitę“, - DELFI sakė V. Satkevičius.

Tikimasi, kad galbūt naują koaliciją parems ir 3 valstiečiai liaudininkai: „Derybose sutarta, kad mus palaikys 3 valstiečiai liaudininkai“, - teigė V. Satkevičius.

Valstiečių liaudininkų atstovė Gema Umbrasienė DELFI sakė, kad interpeliaciją merui ir vicemerams jos frakcija ketina palaikyti, o dėl koalicijos dar neaišku, nors šiuo metu esą „nėra priežasčių nepalaikyti“.

Šiuo metu valdančiąją daugumą Panevėžyje sudaro socialdemokratai (7 nariai), Darbo partija (3), Liberalų sąjūdis (3), „Tvarka ir teisingumas“ (4) ir vienas nepartinis tarybos narys.

Remiantis konservatorių atstovo informacija, į savo pusę iš esamos valdžios konservatoriai patraukė „tvarkiečius“, nepartinį Tadą Labutį bei socialdemokratą Algį Balsevičių.

DELFI primena, kad jeigu konservatoriams pavyks perimti valdžią Panevėžyje, po paskutinių savivaldos rinkimų tai bus antras miestas, kai ši partija atsikovos prarastas pozicijas. Anksčiau konservatoriai valdžią atsikovojo Kaune.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.