aA
Didėjant įtampai prieš galimą Amerikos smūgį Afganistanui, JAV lėktuvnešis "Kitty Hawk" pirmadienį išplaukė iš uosto netoli Tokijo, kuriame yra dislokuotas ir į kurį buvo sugrįžęs prieš dieną.
U.S. Navy aircraft
Tuo tarpu Havajuose įsikūrusio JAV Ramiojo vandenyno laivyno atominis povandeninis laivas "Bremerton" nežinoma kryptimi išplaukė iš uosto Japonijos pietuose.

81 123 t talpos lėktuvnešį iš Jokosukos uosto Tokijo įlankoje 9 val. 56 min. (2 val. 56 min. Lietuvos laiku) išlydėjo 24 japonų pakrantės apsaugos laivai ir trys sraigtasparniai.

JAV pajėgų atstovai spaudai negalėjo pasakyti, kur išplaukė "Kitty Hawk" ir kodėl jis buvo sugrįžęs.

6 082 t talpos povandeninis laivas iš Sasebo uosto pietinėje Kiušiu saloje išplaukė 13 val. 54 min. (6 val. 54 min. Lietuvos laiku), sakė vienas miesto pareigūnas.

Sekmadienį "Kitty Hawk", lydimas tų pačių 24 laivų ir trijų sraigtasparnių, grįžo į Jokosuką. Lėktuvnešis prieš dešimt dienų buvo išplaukęs dalyvauti pratybose, kuriomis galbūt buvo rengiamasi smogti Afganistanui.

"Kitty Hawk" gali plukdyti 5,5 tūkst. žmonių ir 75 lėktuvus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.