aA
Indijos sostinėje įsisiautėjus ugniai laikinoje palapinėje, kurioje buvo susirinkę tūkstančiai eunuchų, penkiolika žmonių žuvo, dar mažiausiai 36 sužeisti, praneša AP. Specialistai tvirtina, kad sekmadienį kilusio gaisro priežastimi greičiausiai tapo trumpas elektros jungimas. Ugnis maždaug trisdešimties metrų ilgio palapinėje išplito labai greitai.
Indijoje liepsnose žuvo 15 eunuchų
Indijoje liepsnose žuvo 15 eunuchų
© AP/Scanpix

Tragedija įvyko per maldininkų ceremoniją. Vienas jos organizatorių Shapo (kaip ir dauguma eunuchų jis naudoja tik vieną vardą) tvirtina, kad į rytinėje Delio dalyje surengtą šventę, kuri vyksta kas penkerius metus, susirinko apie penki tūkstančiai eunuchų.

Kitas šventės dalyvis Ratna teigia, kad sekmadienis buvo pirmoji dvidešimt dienų trunkančios šventės diena.

Eunuchais Indijoje vadinami transvestitai, transseksualai bei kiti žmonės, kurie save priskiria ne vyrų ar moterų, o trečiajai lyčiai. Tradiciškai jie išgyvena iš išmaldos, šoka vestuvėse arba laimina naujagimius. Dažniausiai eunuchai tampa diskriminacijos aukomis. Manoma, kad Indijoje gyvena apie 700 tūkst. eunuchų.

Nelaimės liudininkė Angelie tvirtina, kad iš pradžių pasigirdo stiprus trumpo elektros jungimo garsas ir staiga įsiplieskus ugniai sprogo dujų balionas. Minios žmonių puolė prie išėjimo.

Naujienų agentūra „Press Trust of India“ pranešė, kad prieš atvykstant policijos pareigūnams ir gaisrininkams į nelaimės vietą atskubėjo vietos gyventojai. Jie iš liepsnų traukė sužeistuosius.

Valdžia nurodė ištirti nelaimės priežastis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.