aA
Sakydamas kalbą Oksfordo universitete Timas Bernersas Lee – žmogus, kurį daugelis vadina interneto išradėju – pareiškė, jog yra ypatingai susirūpinęs po rugsėjo 11 dienos teroristų išpuolių Niujorke ir Vašingtone JAV valdžios pradėta vykdyti politika interneto atžvilgiu.
Tim Berners Lee
T.Bernersas Lee baiminosi galimų JAV pareigūnų bandymų perimti pasaulinio interneto tinklo kontrolę į savo rankas, o tai greičiausiai sužlugdytų internetą. „Yra žmonių, nieko nenutuokiančių apie interneto technologijas, tačiau manančių, jog pilna kontrolė išspręs visas jų problemas“, - sakė jis.

11 rugsėjo interneto kūrėjas buvo Bostone. Ir būtent internetas, kaip jis pasakojo Oksfordo studentams, padėjo jam, kaip ir milijonams žmonių, sužinoti ar nieko nenutiko su artimaisiais ir draugais.

Reikėtų pažymėti, jog iki šiol nėra jokių pranešimų apie tai, kaip teroristams pavyko išvesti iš rikiuotės NASA palydovinę sekimo sistemą ir JAV priešlėktuvinės gynybos kompiuterinius tinklus. Tiksliau, nebuvo netgi patvirtinta, ar šios sistemos teroristų išpuolių metu neveikė. Tuo tarpu daugelis JAV valdžios atstovų pareiškė, jog reikėtų sugriežtinti interneto kontrolę.

Daugelis ekspertų mano, jog pilna interneto kontrolė būtų lygiai tas pats, kaip JAV nacionalinės priešraketinės saugumo sistemos sukūrimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.