aA
Marijampolės griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje bausmę atliekantiems kaliniams vis sunkiau gauti narkotikų. Pareigūnai, tikrindami siuntinius, aptinka ir netikėčiausiose vietose paslėptų kvaišalų.
Heroinas
Heroinas
Anksčiau į policijos akiratį nepakliuvusiam 29 metų vilniečiui Denisui Čeprakovui gresia nemalonumai. Jis ketino perduoti narkotikų ne pirmą kartą Marijampolės griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje atsidūrusiam Ruslanui Kostinui.

20-metis R.Kostinas D.Čeprakovui perdavė raštelį, kuriame savo pažįstamo prašė atvežti kvaišalų. Sostinėje, Gerosios Vilties gatvėje, D.Čeprakovas už 300 litų nusipirko gramą heroino, o už dvi dozes marihuanos sumokėjo 150 litų.

Kvaišalus vyriškis paslėpė sausos sriubos pakeliuose. Niekur nedirbantis D.Čeprakovas pareigūnams teigė, kad narkotikų pirko už pinigus, kuriuos taupė automobilio padangoms.

Tą pačią dieną kolonijos pareigūnai, patikrinę iš Rokiškio rajono paštu atsiųstą siuntinį, džiovintose slyvose aptiko tris mažyčius pakelius. Supakuoti baltos spalvos milteliai buvo sukišti į uogų minkštimą.

Siuntėja Danutė Š. buvo užrašiusi nuteistojo Leonido Butkaus pavardę. Šis pareigūnams tvirtino, kad savo pavardę "paskolino" kitam kaliniui - Vaidui Čėčiui. Šis išsigynė Rokiškio rajone apskritai turįs pažįstamų.

Pareigūnai kaliniams perduodamų adatų, švirkštų bei narkotikų yra aptikę majonezo bei margarino, mėsos konservų indeliuose, dantų pastos tūbelėse, negliaudytuose graikiniuose riešutuose. Prieš dvi savaites operatyvininkai narkotikų rado guminėje šlepetėje.

"Lietuvos rytas"