aA
Naujajai sąjungai (NS, socialliberalams) metami kaltinimai dėl fašistinių jėgų globos yra konservatoriams naudingas, sąmoningas noras atitraukti rinkėjų dėmesį nuo pagrindinių valstybės problemų, teigia socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas.
Spaudos konferencijoje ketvirtadienį A. Paulauskas sakė, kad kaltinimai socialliberalams dėl fašistinių organizacijų palaikymo yra neatsitiktiniai. Tai, anot jo, sąmoningas noras nukreipti rinkėjų dėmesį nuo ekonominių, socialinių problemų, sunkios šalies padėties.

"Mūsų rinkimų kampanija buvo apibrėžta siekiu nekritikuoti oponentų, nesivelti į tuščias kalbas, kaltinimus. Tačiau tenka keisti savo taktiką, nes ypač pastaroji savaitė pasižymėjo škvalu kritikos, šmeižto NS atžvilgiu", kalbėjo socialliberalų lyderis.

Praėjusią savaitę Seimo pirmininko pavaduotoja konservatorė Rasa Juknevičienė paragino prezidentą Valdą Adamkų atsiriboti nuo paramos NS, paskui kurią, pasak jos, "ateina fašistuojančios jėgos".

Kalbėdama apie "fašistuojančias jėgas", R. Juknevičienė nurodė NS bendradarbiavimą su Kauno meru Vytautu Šustausku, pagarsėjusiu antisemitiniais pareiškimais, bei Šiaulių merės socialliberalės Vidos Stasiūnaitės dalyvavimą oficialiai neregistruotos nacionalsocialistų partijos mitinge Šiauliuose.

"Konservatorių vadovai bei jiems prijaučiantys politikai pakilo į atvirą kryžiaus žygį prieš NS", sakoma ketvirtadienį spaudos konferencijoje išplatintame socialliberalų pareiškime.

"Fašistai konservatoriams reikalingi ir tam, kad būtų nuo ko gelbėti Lietuvą. Tik gelbėja ne nuo fašistų, o nuo Naujosios sąjungos", pabrėžia socialliberalai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.