aA
Trečiadienį į Norvegiją atvyko Didžiosios Britanijos gelbėjimo komanda, atsigabenusi nedidelį povandeninį laivą. Britai yra pasirengę prisjungti prie Barenco jūros dugne esančio povandeninio laivo "Kursk" įgulos gelbėjimo operacijos.
"Jie ką tik nusileido Tronheimo oro uoste", naujienų agentūrai "Reuters" sakė pulkininkas leitenantas Roy Groetheimas ( Rojus Grotheimas). "Tačiau komanda dar neiškrovė įrangos. Ją ketinama nuskraidinti į šalies šiaurę".

Pagal pirminį planą, gelbėjimo komanda bus laivu nugabenta iš Norvegijos centre esančio Tronheimo į Rusiją. Ši kelionė truks maždaug dvi ar tris dienas. Tronheime taip pat nusileis trys "Hercules" lėktuvai.

Britanijos pareigūnai pranešė, kad gelbėtojų komanda iš Škotijos Prestviko miesto atsigabeno mažą povandeninį gelbėjimo laivą, 20 padėjėjų ir per atstumą valdomą įrangą, skirtą žvalgybai.

R usija trečiadienį pagaliau sutiko priimti Vakarų pagalbą. Tačiau baiminamasi, kad ji gali būti pavėluota. Rusijos premjero pavaduotojas Ilja Klebanovas trečiadienį sakė, kad Barenco jūroje nugrimzdusiame povandeniniame laive gyvybės ženklų nėra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.