aA
"Tai propaganda, siekiant didinti įtampą", telefonu sakė ministerijos atstovas spaudai. Pasak jo, šimtai žmonių jau atidavė savo balsus Nožai Jurto mieste, kurį, pasak naujienų agentūros "Interfax" pranešimo, užgrobė maištininkai.

Rinkimų favoritas, laikinasis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris taip pat buvo Rusijos kariuomenės operacijos Čečėnijoje architektas, pareiškė neturįs informacijos apie Nožai Jurto, esančio netoli nuo Šiaurės Kaukazo Dagestano regiono sienos, užgrobimą.

Informaciją apie didelį sukilėlių būrių įsiveržimą į Nožai Jurtą paneigė ir Rusijos prezidento padėjėjo Sergejaus Jastržembskio kanceliarijos atstovai.

Kaip sekmadienį naujienų agentūrai "Interfax" teigė kanceliarijos atstovai, prezidento padėjėjas neseniai susisiekė su Čečėnijos rinkimų komisijos pirmininku Abdul-Kerimu Arsachanovu. Šis sakė prieš valandą susisiekęs su Nojai Jurtu. "Ten nėra jokių sukilėlių. Oras puikus, rinkėjai balsuoja aktyviai", pasak J. Jastržembskio darbuotojų, tvirtino A.-K. Arsachanovas.

Rusijos pajėgos šį miestą užėmė sausio pradžioje.

Siekiant rinkimų metu išvengti čečėnų kovotojų išpuolių, regiono sostinės Grozno gatvėse patruliavo ginkluota milicija, tuo tarpu iš artimiausių sričių balsuoti autobusais buvo vežami pagyvenę ir ligoti rinkėjai. Važiuoti automobiliais beveik visiems gyventojams buvo uždrausta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.