aA
Didžioji Britanija neigia Rusijos kompetentingų institucijų kaltinimus labdaros organizacijai "HALO Trust", kad ji buvo įtraukta į teroristinę ir šnipinėjimo veiklą Čečėnijoje.
Šios organizacijos direktorius Guy Willoughby (Gajus Viloubis) Londone pareiškė: "Mes visiškai neigiame kaltinimus, kad neva kaip nors prisidėjome prie minavimų ir dalyvavome kokioje nors teroristinėje veikloje. Mes atliekame įprastas išminavimo operacijas, ir Rusijos valdžia tai žino".

Drauge jis pripažino, kad kai kurie iš daugiau kaip 100 čečėnų, kuriuos fondas mokė išminuoti minas, "galėjo prisijungti prie kovotojų" ir sukilėlių būriuose savo įgūdžius panaudoti rengiant pasalas bei minuojant Rusijos kariuomenės kelius.

Rusijos federalinės saugumo tarnybos pareiškimas, kad "HALO Trust" darbuotojai šnipinėjo prieš Rusiją, sukėlė Britanijos užsienio reikalų ministerijos susirūpinimą. Ministerija taip pat neigia visus kaltinimus.

Federalinės saugumo tarybos pareiškime sakoma, kad "labdaringos" organizacijos darbuotojai "buvo įtraukti į šnipinėjimo ir ardomąją veiklą prieš Rusiją Čečėnijoje". Kai kurie jų yra žvalgybos karininkai, teigiama pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.