aA
Įsibrovę į Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) patalpas, vagys išnešė 6 kompiuterius ir 3 spausdintuvus.
Į Saulėtekio alėjoje esančių universiteto patalpų antrąjį aukštą vagys pateko trečiadienio naktį, užlipę per greta esančio priestato stogą ir išdaužę langą.

Vagystės metu sargai buvo universitete. Įsijungus signalizacijai, buvo atvažiavusi privati saugos tarnyba, sauganti universiteto patalpas. Apžiūrėję patalpas, įsilaužimo žymių apsaugos vyrai nepastebėjo ir išvažiavo.

Paryčiui vagys vėl įlindo į patalpas, tačiau tada signalizacija neįsijungė. Vėliau policija nustatė, kad ji buvo sugadinta.

Iš pradžių vagys pateko į vieną kabinetą, kur buvo vienas kompiuteris. Kabinete suradę kitų universiteto patalpų raktus, vagys atsirakino kitus kabinetus ir iš jų pavogė kompiuterius ir spausdintuvus.

Dėl vagystės Vilniaus 5-sis policijos komisariatas iškėlė baudžiamąją bylą. Padaryti nuostoliai dar skaičiuojami.

Vilniaus 5-jo policijos komisariato komisaras Viktoras Balionis BNS sakė, kad nustebino tai, kad vagytės metu universiteto patalpose buvęs sargas nieko įtartina nepastebėjo ir negirdėjo dūžtančio stiklo garso.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.