aA
Pirma, ką galima pasakyti apie vokiškus vynus yra: paragaukite jų! Ir būsite maloniai nustebinti. Mūsų susikurtas įvaizdis apie vokiškus vynus buvo deja užtemdytas blogiausio dalyko nuo Showaddywaddy laikų, kuris pasirodė 1970 m. Liebfraumilch (Black Tower beskonis, pasaldintas gėrimas. Vokiški vynai dabar turi savo stilių.
Vynuogynai
Vynuogynai
Dažnai jie gaminami nepalankiomis klimatinėmis sąlygomis, kuriomis vynuogių subrendimas neįsivaizduojamas, ir ant skalūnų, kuriuos manytumėte, kad reikia pašalinti, o ne auginti ten vynuoges. Bet niekas kitas taip gerai nežino, ką reikia daryti su Riesling vynuogėmis, nei vokiečiai.

Klimato šaltumas ir skalūnų dirvožemiai suteikia vynams švelnumo ir būdingą aromatą, kurie išlieka 10 ar 20 metų. Rūgštingumas yra jų esmė tai būtent ta savybė, dėl kurios vynai tampa tokie nuostabiai gaivinantys.

Mitai

Ne visi vokiški vynai yra saldūs, iš tiesų, yra pagaminama daug sausų vynų iš įvairiose brandumo stadijose surenkamų vynuogių.

Jie gamina ir raudonus vynus pagrinde iš Spätburgunder vynuogių (Pinot Noir) ir jų taip pat verta paragauti.

Rislinguose paprastai yra mažai alkoholio kas tikrai yra neblogai. Be to, tai padeda išvengti pagirių, ir būtent ši savybė priverčia taip aiškiai jausti sudėtingą vyno aromatą ir skonį. Jei norite ko nors stipresnio, galite rasti tai tarp sausesnių baltų ir raudonų vynų.

Ąžuolo mėgėjai taip pat gali rasti sau tinkamų vynų. Daugiau raudoni, bet ir daug baltų vynų yra fermentuoti arba brandinti statinėse.

Rekomendacijos

Puikūs yra Dr Loosen vynai. Paragaukite '98 Dr L Riesling Kabinett. Tai sausas, bet vaisių su citrina bei žalių obuolių skonio ir burną gaivinančiu rūgštumu. Puikus gerti vasarą. Arba čiupkite butelį iš Waitrose puikaus Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese '90. Nuostabus vynuogių derlius vynui, pagamintam iš specialiai atrinktų, saldžių vynuogių. Tinkamas vynas gerti su pudingu arba siurbčioti iškylos metu. Tai du pavyzdžiai iš to, ką vokiečiai TIKRAI gali padaryti!

Vokiškų vynų etiketės

Vokiškų vynų etiketės - tai košmaras. Štai kodėl buvo mėginama priklijuoti lengvai atpažįstamą vardą ir tikėtis geriausio. Bet nenuvertinkime savęs - jei norime, mes galime su tuo susidoroti (juk pasiuntėme žmogų į mėnulį, ar ne?). Štai kelios padėsiančios nuorodos.

Vynuogių rūšis etiketėje Riesling, Muller-Thurgau, Traminer, Scheurebe, Silvaner, Spätburgunder.

Kokybės nustatymas Tafelwein = Stalo vynas

Landwein = Vin de Pays ekvivalentas

QbA = Kokybiškas vynas (nors nėra garantijos, Liebfraumilch - vienas iš jų!)

QmP = Aukštesnės kokybės vynas, suskirstytas pagal vynuogių brandumą (didėjimo tvarka): Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese ir (giliai įkvepiam!) Trockenbeerenauslese (tikrai lipnus skystis!).

Eiswein = kaip ir skamba, ledinis vynas (Ice Wine), pagamintas iš sušalusių, o todėl daug cukraus turinčių, vynuogių. Geografija: vynas gali būti iš vieno atskiro vynuogyno (einzellage) arba vynuogynų grupės (grosslage) arba etiketėje bus tiesiog regiono (bereich) pavadinimas. Žinoma, kažkurioje etiketės vietoje turi būti ir gamintojo pavadinimas.

Jei dar jūsų galva neapsisuko (keli kiti svarbūs žodžiai etiketėje)

· Trocken = sausas · Halbtrocken = pusiau sausas · Sekt = kokybiškas šampanizuotas vynas · Rotwein = raudonas vynas · Weisswein = baltas vynas Na ir kaip? Dabar jūs faktiškai išmokote naują kalbą!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.