aA
Balsavimas, nuspręsiantis, kam šiais metais atiteks "Oskarų" statulėlės baigėsi ketvirtadienį, t.y. dviem dienom vėliau negu buvo planuota., o to priežastis - pašte pasimetusi didžioji dalis balsavimo biuletenių.
Iš pradžių buvo numatyta, kad visi 5 607 balsavimo teisę turinčių narių užpildyti biuleteniai vėliausiai antradienį turi pasiekti balsų skaičiavimu besirūpinančią kompaniją "PricewaterhouseCoopers", tačiau netikėtai pasimetus daliai biuletenių, galutinė data buvo pratęsta dar kelioms dienoms. Beje, netrukus pasimetusios anketos vis dėlto buvo rastos.

Tai jau antras skandalas, sukrečiantis šiemetinę Kino akademijos apdovanojimų šventę. Kiek anksčiau visus sukrėtė žinia apie paslaptingai dingusias 55 "Oskarų" statulėles, kurios (tiksliau, 53 iš jų) šią savaitę buvo rastos šiukšlių dėžėje. Paauksuotų statulėlių vagyste buvo apkaltinti ir suimti du laivininkystės kompanijos, atsakingos už "Oskarų" transportavimą, darbuotojai.

Akademijos administratorius Ricas Robertsonas teigė, kad šiais metais balsavimo biuleteniai buvo grąžinami daug greičiau nei įprasta. Dabar visi balsus "PricewaterhouseCoopers" komanda suskaičiuos įslaptintoje vietoje. Tiktai du kolegos - Gregas Garrisonas bei Lisa Pierozzi - žinos statulėlių laimėtojus dar prieš sekmadienį. Kortelės su laimėtojų vardais bus dedamos į 2 atskirus vokus, o Garrisonas ir Pierozzi lydimo ginkluotos apsaugos juos atskirai pristatys į apdovanojimų įteikimo ceremoniją.

Beje, antradienį Los Andželo policija išvaikė didžiulę minią kino žvaigždžių gerbėjų, jau nuo savaitgalio bandžiusių užsiimti geriausias vietas prie pat "Shrine Auditorium" salės, kurioje vyks "Oskarų" ceremonija.

Policijos seržantas Tony O'Brienas sakė, kad per gausią kino fanų minią tiesiog negalėjo prasibrauti moksleiviai, lankantys netoliese esančią mokyklą. Tačiau fanai išsiskirstė ne tuščiomis rankomis. Akademija paties atkakliausiems ir ištikimiausiems įteikė bilietėlius, garantuojančius pačias geriausias vietas prie takelio, kurio žvaigždės atvyks į ceremoniją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.