aA
Pirma disidentinė Kinijos interneto svetainė buvo uždaryta ir policija dabar ieško jos kūrėjų. Apie incidentą antradienį pranešė žmogaus teisių apsaugos grupė.
Svetainė, pavadinta Naujosios kultūros forumu (New Culture Forum), publikavo "revoliucinio turinio" informaciją, teigia Niujorke įsikūrusi Kinijos Žmogaus Teisių gynimo grupė.

Grupė demokratijos veteranų aktyvistų svetainę apibūdino kaip pirmąją tokio pobūdžio svetainę Kinijoje. Kitos panašaus turinio svetainės paprastai įkuriamos užsienyje, dažniausiai JAV.

Šalies saugumo ministerijos užsakymu, Naujosios kultūros forumas buvo uždarytas praėjusį ketvirtadienį teigiant, kad jo turinys buvęs "per daug aštrus ir antivyriausybinis", - sakė "Million Networks Co." vadovas Li Tao.

L.Tao taip pat pareiškė, jog policija klausinėjusi kas įkūrė svetainę, tačiau kompanija neturėjo kitų duomenų apie autorių, išskyrus jo vardą - Xin Wenrning, kas japoniškai reiškia "naujoji kultūra".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.