aA
Iš Vokietijos teismo laisvas išėjo vyras, kuris savo tinklalapyje detaliai aprašė, kaip pagrobti, išprievartauti ir vėliau nužudyti 10 metų amžiaus mergaitę.
Kaip teigia policija, 26 metų vyriškis iš Bad Segerbergo buvo paleistas, kadangi jo veikloje nebuvo rasta nusikaltimo sudėtis. Savo tinklalapyje jis tiesiog skelbė “iškrypėliškas fantazijas”, kaip pagrobti ir uždusinti jauną auką.

Vokietijos policija kol kas dvejoja, ar išteisintam vyrui verta dar kartą pateikti kaltinimus. Kratos metu jo bute buvo aptikta pornografinių vaizdajuosčių.

Pasak Hanoverio laikraščio “Luebecker Nachrichten”, prokurorai turi nuspręsti, ar šis vyras bus patrauktas atsakomybėn dėl raginimų nusikalstamai veiklai.

Vaikų teisių gynimo organizacijos pasmerkė teismo sprendimą ir pareiškė, jog Vokietijos kriminaliniai įstatymai netinkami bausti už tokios rūšies nusikalstamą elgesį.

Vokietijos valdžios instancijos privertė tinklalapį uždaryti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.