aA
Tūkstančiai iš viso pasaulio susirinkusių dūdmaišių ir būgnų muzikantų dalyvavo rekordinėse eitynėse, kuriomis siekta surinkti pinigų sergantiems vėžiu.
Maždaug 10 tūkstančių dūdmaišių ir būgnų muzikantų, net iš tolimųjų Jungtinių Valstijų bei Australijos, vadovaujant buvusiam škotų regbio komandos kapitonui Gavinui Hastingsui, pražygiavo pro Edinburho senamiestį, naujienų agentūrai "Reuters" sakė "Marie Curie Cancer Care" organizacijos nariai.

Pasak organizatorių, muzikantai sumušė ankstesnį pasaulio rekordą, kai gatvėmis pažygiavo iš viso 3 tūkstančiai dūdmaišininkų ir būgnininkų. Ankstesnis rekordas buvo užregistruotas maždaug prieš penkerius metus per kitą "Marie Curie Cancer Care" organizuotą renginį.

Kai kurie žygio dalyviai Škotijos sostinėje susitiko su Britanijos sosto įpėdiniu princu Charlesu (Čarlzu). Iš viso planuojama organizacijai surinkti maždaug 500 tūkstančių svarų sterlingų (750 tūkstančių JAV dolerių).

Britų aktorius Ewanas McGregoras (Evanas Makregoras), išgarsėjęs filmuose "Trainspotting" ir "Žvaigždžių karai" (Star Wars) ir šiuo metu besifilmuojantis Australijoje, išreiškė paramą renginiui net iš kito pasaulio krašto. Jis pats yra aistringas dūdmaišininkas.

"Norėjau būti šio didžio renginio dalimi. Tai bus nuostabia geriausių Škotijos muzikos, šokio ir tradicijų šventė - ypač dėl savo tikslo", sakė aktorius BBC.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.