aA
Po gimdymo praeina nemažai laiko, kol atgaunate formą. Praėjusios šešerių savaičių patikrinimus ir įsitikinusios, kad jau galite fiziškai treniruotis, pabandykite šiuos efektyvius pratimus. Siekdamos galutinio rezultato, derinkite šiuos pratimus su 20 minučių vikriu pasivaikščiojimu su kūdikiu vežimėlyje, plaukimu, važinėjimu dviračiu tris kartus per savaitę – arba sparčiu namų ruošos darbu, kurio metu turite bėgioti aukštyn – žemyn laiptais.
Dubens sukimas

Sulenkusi kelius, atsigulkite ant nugaros. Įtempkite pilvo ir sėdmenų raumenis taip, kad dubuo pakiltų, o nugara stipriai priglustų prie grindų. Palaikykite, kol suskaičiuosite iki keturių ir atsipalaiduokite. Kartokite po šešis – aštuonis kartus tris kartus per dieną.

Pilvo tonusas

Atsigulkite ant žemės, sulenkite kelius, o pėdas tvirtai padėkite ant grindų. Rankas padėkite ant šlaunų, nuo grindų pakelkite savo galvą ir pečius. Kai rankos slys šlaunimis kelių link, sustokite, kol suskaičiuosite iki keturių ir atsipalaiduokite. Kartokite po šešis – aštuonis kartus tris kartus per dieną.

Nugaros tonusas

Atsigulkite ant pilvo ir rankas ištieskite prieš save. Nuo grindų pakelkite dešinę ranką ir kairę koją, leisdama drauge pakilti galvai. Kildama ištempkite visą kūną ir sustokite, kol suskaičiuosite iki keturių. Kartokite po šešis – aštuonis kartus tris kartus per dieną.

Vidinės šlaunų pusės tonusas

Gulėdama ant šono, sulenkite viršutinį kelią taip, kad kulkšnis būtų ties apatine šlaunimi. Pakelkite ir nuleiskite apatinę koją. Ją pakeldama, suspauskite vidinę šlaunį. Kartokite po aštuonis – dvylika kartų kiekvienai kojai, po du kartus per dieną.

Išorinės šlaunų pusės tonusas

Gulėdama ant šono, sulenkite apatinę koją. Pakelkite ir nuleiskite viršutinę ištiestą koją. Viršutinės kojos kelis, ją keliant ir nuleidžiant turėtų būti atsuktas į jus. Kartokite po aštuonis – dvylika kartų kiekvienai kojai, po du kartus per dieną.

Sėdmenų tonusas

Atsigulkite veidu į grindis, rankas padėkite po kakta. Pakelkite ir nuleiskite vieną koją, ją keldama įtempkite sėdmenų raumenis, o pilvo raumenis įtempkite ir klubus laikykite tvirtai prispaustus prie grindų. Kartokite po aštuonis – dvylika kartų kiekvienai kojai, po du kartus per dieną. Norėdama pasunkinti šį pratimą, sulenkite kelią ir lenkite pėdą, koją kelkite ir leiskite su kulnu, pasuktu į lubas.

Krūtinės stiprinimas

Atsitūpkite keturiomis, sulygiuodama rankas, pečius, klubus ir kelius. Sulenkite alkūnę, nuleiskite nosį iki grindų ir ištieskite rankas. Lenkdamasi būtinai įtempkite pilvo raumenis, o keldamasi – krūtinės. Kartokite tiek kartų, kiek įstengsite.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.