aA
Analitikų teigimu, dėl prastos rinkodaros ir komponentų trūkumo kišeninių kompiuterių rinkoje iškilo grėsmė susikurti monopolijai.
Kišeninių kompiuterių gamintojai kovoja su skystųjų kristalų monitorių (LCD) ir atminties modulių stygiumi.

Smulkesni kišeninių kompiuterių gamintojai nepakankamai įvertino rinkos padėtį, taip atiduodami vis didesnę rinkos dalį "Palm" kompiuteriams.

"Compaq Computer" korporacijos "iPaq" susidūrė su savotiška stygiaus problema. Oficialių atstovų teigimu, kompanija padidins gamybos tempus trečiame ir ketvirtame metų ketvirčiuose, tačiau manoma kad įtaisų trūkumas tęsis ir paskutiniame ketvirtyje.

"Palm" atstovai teigė, jog dabar gamina daugiau kompiuterių, nei bet kada, tačiau pasiūla visvien neatitinka paklausos. "Palm" pristatys naujus modelius rugpjūčio 7 dieną. Tarp jų bus bevielio ryšio technologijas naudojantys "Palm VII", "Palm VIIx" ir visiškai naują "M100".

Peržvelgus tinklalapius, siūlančius įsigyti kišeninių kompiuterių, pastebėta jog HP ir "Casio" siūlomi modeliai jau arba pasibaigę, arba galimi tik išankstiniai jų užsakymai.

Rinka netrukus pasipildys dar vienu žaidėju. "Sony" korporacija išleis savo "Palm" operacinės sistemos pagrindu sukurtą kompiuterį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.