aA
Jau neužilgo melomanai su savimi bet kur galės nešiotis visą kompaktinių diskų kolekciją. Grotuvas, kurį dar šį mėnesį pradės tiekti “Creative Labs” gali sutalpinti 150 kompaktinių diskų turinį. Kiti gamintojai taip pat planuoja savo gaminių atnaujinimus.
Garso plokštėmis “Sound Blaster” pagarsėjusi “Creative Technologies” pagamino “Nomad Jukebox” grotuvą, kuriame įmontuotas 6 GB talpos diskas.

Šiame grotuve išspręsta problema, kuri iki šiol trukdė pirkėjams įsigyti nešiojamuosius MP3 įrenginius - jame telpa beveik 100 daugiau muzikos nei dabar pardavinėjamuose įtaisuose.

Viename megabaite (MB), priklausomai nuo pasirinktos įrašo kokybės, galima išsaugoti apie 1 minutę muzikos.

435 gramus sveriantis “Jukebox” yra mažesnis nei nešiojamas CD grotuvas. Jo energijos šaltinio - 4 AA tipo elementų - pakanka apie 4 valandoms klausymosi.

“Nomad Jukebox” diske galima išsaugoti ne tik MP3 muzikos failus, bet ir kitokią informaciją. “Nomad Jukebox” kainuos nuo 1600 iki 2000 litų.

Anksčiau didžiausios talpos saugyklą turėjo grotuvas “HanGo PJB-100” - jame įmontuotas 4,86 GB talpos diskas. Jo kaina - apie 3200 litų.

Daugelyje dabartinių MP3 grotuvų yra 32 arba 64 MB atminties, nes “flash” atmintinės yra brangios. Kai kuriuose MP3 bylos saugomos tik išimamose “flash” atmintinėse.

Pasak analitikų, nemažai antrosios kartos MP3 grotuvų turėtų naudoti IBM “Microdrive” mažyti diskų įtaisą. 16 gramų sveriančiame diske telpa apie 1 GB informacijos. Jis kainuos apie 2000 litų.

Pirmasis prieš 20 metų pagamintas IBM 1 GB talpos diskas buvo šaldytuvo dydžio, svėrė 250 kg ir kainavo apie 160 tūkst. litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.