aA
"Linux" branduolys gal ir nėra taip dažnai atnaujinamas, tačiau kompanijos ir savanoriai vis dažniau išleidžia naujas OS versijas.
Vokietijos "Linux" OS gamintojai savo "SuSE 7" versiją išleis rugpjūčio mėnesio viduryje, tuo tarpu "TurboLinux" nauja versija jau pardavinėjama su integruota "IBM DB2" duomenų bazių programine įranga.

Didžiausia "Linux" programinės įrangos kompanija "RedHat" nuo užvakar savo svetainėje siūlo išbandyti bandomąją "RedHat 7.0" versiją.

"Caldera Systems" nesulaukusi naujo branduolio pasirodymo, pradėjo pardavinėti su dabar esančiu testavimo fazėje. Į sistemą įeina ir naujausia, greitesnė "Sun Microsystems Java" versija.

"SteelEye Technology" paskelbė apie naują "grupavimo" ("clustering") programinės įrangos versiją, skirtą darbinėms stotims. "Grupavimo" technologija padalina informacijos srautus tarp kompiuterių, taip padidindama darbo našumą.

"Linux" grafinės vartotojo sąsajos gamintojai "KDE" išleido patobulintą "bandomąją" "KDE2" versiją. "KDE2" lengviau suderinama su "MP3" bylomis, patobulinta atminties naudojimo sistema, pateikta kitų naujovių vartotojų patogumui.

Grafinės vartotojų sąsajos "Gnome" pagrindu naujai kuriama "Eazel" programinė įranga taip pat nestokoja įvairių patobulinimų.

"TurboLinux" sistema dabar suderinama su IBM "DataServer" duomenų bazėmis.

Naujoje "SuSE" integruota greitesnė "ReiserFS" bylų sistema ir "Yast2" įdiegimo programine įranga. Taip pat nauja grafinio variklio "XFree86" versija.

“Linux” “tėvo” Linuso Torvaldso teigimu, naujas sistemos branduolys (kernel) pasirodys per kelis artimiausius mėnesius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.