aA
Imigrantas iš Ukrainos, kuris, beveik neabejojama, nužudė žmoną, trejų metų sūnų ir dar keturis giminaičius, savo berniuką prisiviliojo žaislais ir prieš nužudydamas galbūt jį dar žagino, trečiadienį pranešė JAV policija.
"Sužinome vis daugiau faktų, rodančių, koks šaltakraujiškas šis žudikas", - žurnalistams sakė Sakramento apygardos šerifas Lou Blanasas. Antradienį kruvinas berniuko kūnas buvo rastas kartono dėžėje šiukšlyne prie mažo upelio Sakramento priemiestyje.

Tyrimui vadovaujantis Ronas Gaverickas (Ronas Gaverikas) vaizdingai papasakojo, ką policija rado pagal ieškomo žudiko Nicolay Soltyso (Mykolos Soltyso) ukrainiečių kalba parašytas nuorodas. Žinutę, kur ieškoti berniuko kūno, N.Soltysas užrašė kitoje 22 metų besišypsančios žmonos ir sūnaus nuotraukos pusėje. Nuotrauka buvo žudiko pamestame automobilyje, kurį policija rado pirmadienį.

27 metų N.Soltysas pirmadienį savo namuose Sakramente peiliu mirtinai užbadė žmoną Lyubov (Liubovę), o vėliau giminaičių namuose nužudė tetą, dėdę ir du jų vaikaičius. Tada jis tikriausiai atvažiavo prie minėto upelio šiauriniame Sakramento priemiestyje.

"Čia yra suaugusio žmogaus pėdos, vedančios nuo automobilio vairuotojo iki keleivio pusės, - pasakojo R.Gaverickas. - Paskui suaugusiojo pėdos veda nuo mašinos, o šalia jų yra mažesni pėdsakai. Atgal prie automobilio veda tik suaugusiojo pėdsakai".

"Mažojo Sergey (Serhijaus) kūnas buvo rastas dėžėje žemyn galva. Atrodė, kad galbūt vaikas buvo dar ir išniekintas", - nurodė R.Gaverickas, bet šių savo žodžių nepaaiškino.

"Dėžės dugne taip pat radome daug naujų žaislų, lyg tėvas jais būtų įviliojęs berniuką į dėžę", - sakė pareigūnas. Policija taip pat įtaria, kad N.Soltysas turi naują automobilį - tai reiškia, kad jis gali būti beveik bet kur.

Pasak R.Gavericko, ant minėtos nuotraukos su nuorodomis taip pat buvo išvardytos aukos, o pirmu numeriu buvo pažymėta N.Soltyso žmona. "Tai Liubovei už jos kalbas arba už jos liežuvį", - buvo parašyta ant nuotraukos. Sąraše taip pat buvo kitų dviejų suaugusių aukų vardai.

"Jų šeimos struktūros skiriasi nuo čia įprastų. Jo užuomina apie žmonos kalbas veikiausiai reiškia, kad ji apie šeimos reikalus pasakojo pašaliečiams", - sakė R.Gaverickas.

N.Soltyso žmonos kūnas buvo rastas poros namuose, o kituose namuose už 16 km policija aptiko žudiko dėdės Peterio Kukharskiy (Petro Kucharskio), tetos Galinos Kukharskayos bei jų vaikaičių - 10 metų Demetri Kukharskiy (Dmitro Kucharskio) ir 9 metų Tatyanos Kukharskayos - kūnus.

Premija už informaciją apie N.Soltyso buvimo vietą padidėjo nuo 10 tūkst. JAV dolerių iki daugiau kaip 30 tūkst. JAV dolerių - papildomų pinigų šiam reikalui skyrė pavieniai asmenys ir policija. Policijos tyrėjai mano, kad N.Soltysas yra psichopatas ir kad jam kažkas padeda.

Rusakalbių rajono, kuriame atvykęs į Sakramentą apsistojo N.Soltysas, gyventojai pasakojo, kad Ukrainoje jis dažnai griebdavosi smurto prieš savo šeimos narius. Ukrainoje N.Soltysas esą dirbo batsiuviu, o pastaruoju metu jo šeima vis atkakliau ragino jį susirasti darbą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.