aA
Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Vytenis Andriukaitis pirmadienį pareiškė pasigendąs aktyvesnės žemės ūkio ministro Kęstučio Kristinaičio pozicijos sprendžiant klausimą dėl žemdirbiams aktualių minimalių grūdų supirkimo kainų.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis
Tai jis pareiškė Seime surengtoje spaudos konferencijoje komentuodamas vieno mėnesio Lietuvos socialdemokratų partijos lyderio Algirdo Brazausko vadovaujamos Vyriausybės veiklą.

K.Kristinaitį į Vyriausybę delegavo socialdemokratų partneriai socialliberalai. Žemės ūkio ministro postą jis užėmė ir buvusioje liberalo Rolando Pakso Vyriausybėje.

Tuomet opozicijos lyderio postą Seime užėmęs V.Andriukaitis buvo pradėjęs rinkti medžiagą dėl interpeliacijos žemės ūkio ministrui paskelbimo.

Šį pirmadienį V.Andriukaitis pareiškė, jog dėl K.Kristinaičio veiklos bus bandoma kalbėtis su koalicijos partneriais socialliberalais.

Paklaustas, ar žemės ūkio ministro kompetencijai priklauso teisė išspręsti klausimą dėl minimalių grūdų supirkimo kainų, V.Andriukaitis teigė: "Nežinau, ar tai gali vienas ministras nuspręsti savo potvarkiu, ar tam reikia Vyriausybės sprendimo".

Tačiau socialdemokratas pažymėjo, jog bet kokiu atveju ministras turėtų rodyti daugiau iniciatyvos, daugiau bendrauti su žemdirbių organizacijų atstovais ir specialistais.

"Žemės ūkio ministrui reikėtų žiūrėti į (žemės ūkio - BNS) padėtį atmerktomis akimis", - spaudos konferencijoje teigė V.Andriukaitis spaudos konferencijoje, pažymėjęs, jog žemdirbių nepasitenkinimas yra visiškai pagrįstas.

Pasak socialdemokrato, žemės ūkio ministras "per pačią rugiapjūtę turėtų dirbti pasiraitojęs rankoves, o ne atostogauti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.