aA
Gydytojas po sau pačiam atliktos vazektomijos operaciją, nuėjo į sodą paskaityti knygos. Džonatanas Hitlėjus, auginantis tris vaikus, po pokalbio su žmona nusprendęs, kad nenori susilaukti daugiau vaikų, pasiryžo pats sau pasidaryti šią nelabai sudėtingą operaciją.
45 metų gydytojas susileido vietinių nuskausminamųjų vaistų ir pats sau atliko operaciją su skalpeliu. Operaciją stebėjo medicinos sesuo ir žmona, pasiruošusius padėti, jeigu vyrui prireiktų jų pagalbos.

Operacija, kuri buvo atlikta nuosavame Dž. Hitlėjaus sveikatos centre Horšame, Vakarų Sasekse, truko apie 20 minučių . Jau kitą dieną gydytojas toliau tęsė savo darbą.

“Aš beveik nieko nejaučiau, ir tai privertė mane šiek tiek paprakaituoti”, - pasakojo Dž.Hitlėjus. – Vienintelį rūpestį kėlė tai, ar operuojama vieta buvo pakankamai nujautrinta, kad galėčiau atlikti operaciją. Aš tikiuosi, jog tai, ką padariau, padės žmonėm suprasti, kad nepaisant visų siaubingų pasakojimų apie vazektomiją, ji gali būti visai neskausminga.”

Gydytojas, auginantis 12, 14 ir 16 metų sūnus, tą dieną jau buvo atlikęs vazektomiją trims pacientams, tad nusprendė tapti ketvirtuoju.

“Pabaigus operacijas, aš pasakiau medicinos sesutei “Dabar padarykime tai man” ir atsisėdau ant operacinio stalo”, - teigė jis laikraščiui “Daily Mail”. – Vazektomijos operacijas su šia sesele aš atlieku jau penkis metus, todėl nebuvo jokių kalbų apie varžymąsi. Aš pasikviečiau savo žmoną Heter į operacinę tam atvejui, jeigu netyčia nualpčiau, tačiau jai buvo labai įdomu stebėti operaciją.”

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.