aA
Žmonės, internete ieškantys sekso partnerių, turi daugiau tikimybės būti užsikrėtusiais lytiniu keliu plintančiomis ligomis, parodė naujas tyrimas.
"Sekso partnerio ieškojimas internete – tai potenciali rizika užsikrėsti lytiniu keliu plintančiomis ligomis," rašoma tyrimo ataskaitoje, publikuotoje Amerikos medicinos asociacijos žurnale.

Pasauliniame tinkle meilužių ieškantys asmenys praeityje turėjo daugiau sekso partnerių, todėl egzistuoja didesnė tikimybė, kad nors kartą jie permiegojo ir su ŽIV ar lytiniu keliu plintančiomis ligomis užsikrėtusiais žmonėmis, teigė mokslininkai iš Ligų kontrolės ir prevencijos centro, apklausę daugiau kaip 800 vyrų ir moterų ŽIV testavimo centre Denveryje.

"Pats internetas iš tikrųjų nėra nei geras, nei blogas reiškinys, kai kalbama apie seksualinę sveikatą," sakė viena tyrimo vadovių, daktarė Mary McFarlane.

"Tačiau tai vieta, kurioje labai lengva įsivelti į anoniminį seksą."

Beje, tyrimas atskleidė vieną įdomų faktą: sekso ieškotojai internete yra labiau linkę naudotis prezervatyvais nei jų kolegos.

Tyrimo respondentai, kurie prisipažino ieškoję sekso partnerio internete, dažniausiai buvo vyrai ir gėjai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.