aA
"Dar neįvyko skyrybos su Naująja sąjunga", žurnalistams BNS biure Vilniuje sakė populistinės partijos lyderis. Naujoji sąjunga (NS) siekia, kad Kauno meru taptų jos sąrašo pirmasis narys Gediminas Žemaitis, buvęs Kauno kelių policijos vadovas.

NS vadovas Artūras Paulauskas yra pareiškęs, kad keliuose miestuose, įskaitant Kauną, NS rinkimams buvo suformavusi tvirtą "komandą", pasirengusią valdyti miestą, ir to sieks.

Pasak V. Šustausko, G. Žemaitis yra "bestuburis" ir "buvęs stribas".

LLS Kaune laimėjo 11 mandatų iš 41, Naujoji sąjunga - 8, konservatoriai - 7, Liberalų sąjunga - 5, Centro sąjunga - 4, socialdemokratai - 3, Lietuvių nacionalinės partijos ir "Jaunosios Lietuvos" koalicija - 3 mandatus.

LLS derasi su centristais, socialdemokratais ir jaunalietuviais, tačiau, pasak V. Šustausko, Centro sąjungos vadovybė uždraudė savo skyriui Kaune sudaryti koaliciją su LLS.

Tad LLS vadovaujama koalicija gali turėti tik 17 balsų, kai sprendimams priimti reikia 21.

V. Šustauskas teigė, jog neskuba derėtis dėl koalicijos sudarymo ir laukia partijų apsisprendimo: "per daug nevedu derybų - ne šienas prie ožkos turi eiti".

Spaudos konferencijoje atsakydamas į žurnalistų klausimus V. Šustauskas padarė nemažai prieštaringų ir populistinių pareiškimų, įskaitant ir kategorišką antisemitinį.

V. Šustauskas patvirtino, kad rudenį kandidatuos į Seimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.