aA
Antradienio naktį "Inkaro" darbuotojų, prie bendrovės vartų pradėjusių neterminuotą bado akciją, sveikata normali, teigia "Inkaro avalynė" darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis.
Antradienio naktį prie bendrovės vartų bado akciją pradėjo 9 moterys ir 1 vyriškis, vyriausios badautojos amžius - maždaug 60 metų.

Penkiose palapinėse prie bendrovės vartų įsikūrusių badautojų pagrindinis reikalavimas - atsiskaityti su darbuotojais.

Kaip BNS sakė K. Ruževskis, prie "Inkaro avalynės" vartų nuolat budi dar apie 100 buvusių bendrovės darbuotojų, kurie saugo likusį įmonės turtą.

Anot K. Ruževskio, viena badautojų, kuri įmonėje dirbo kartu su vyru, reikalauja jai gražinti jos ir vyro uždirbtus maždaug 17 tūkst. litų.

"Pirmoji badautojų naktis praėjo ramiai, tai tas pat, kaip ir mums: vakare pavalgai ir eini miegoti. Tačiau badautojai nusiteikę ryžtingai ir jokius kompromisus neis, pinigai ir viskas", sakė K. Ruževskis.

Pr ofsąjungos lyderio teigimu, badautojai "sekdami pirmųjų badautojų patirtimi, geria tik negazuotą" vandenį.

Pats K. Ruževskis užsiminė, kad tokios akcijos nepalaiko, tačiau nuošalyje neketina būti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.