aA
Kauno rajono gyventoja žiauriai atkeršijo vyrui, kurį užklupo su kita moterimi.
Zapyškio seniūnijos Dievogalos kaime gyvenanti 34 metų I.R. šeštadienį plaktuku trenkė į galvą metais vyresniam savo vyrui, už vagystę kartą teistam S.R.

Moteriškės iškviesta greitoji pagalba jau niekuo negalėjo padėti vyrui - jis buvo miręs. Tuomet I.R. pati paskambino ir į policiją.

Nužudymą tiriantis Kauno rajono apylinkės prokuroras Petras Remeika neabejoja, kad nelaimės Dievogaloje kaltininkas - alkoholis.

I.R. pasakojo, kad šeštadienio rytą kartu su vyru ir viena pažįstama buvo grybauti. Grįžusi iš miško visa trijulė sėdo prie stalo, išgėrė. Po kiek laiko namų šeimininkė išėjo pas kaimynę, tačiau greitai grįžusi rado namo duris iš vidaus užkabintas.

Pažiūrėjusi vidun pro langą I.R. išvydo, kad vyras smaginosi lovoje su kartu grybavusia ir stipriai nuo alkoholio apsvaigusia pažįstama.

Įsižeidusi moteris vėl nuėjo pas kaimynę, pasiskolino peiliuką, juo grįžusi atkabino namo duris.

Svetimos moters jau nebuvo, o vyras movėsi kelnes. Nieko nelaukusi I.R. trenkė plaktuku, skirtu vinims traukti, vyrui į galvą.

Ar iš tiesų vienintelis smūgis atėmė vyro gyvybę, nustatys ekspertai. Įtariama vyro nužudymu I.R. prisipažino padariusi nusikaltimą. Ji sulaikyta dviem paroms, rytoj bus sprendžiama, ar ją suimti.

Kauno rajono prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl tyčinio nužudymo. I.R. gresia laisvės atėmimas nuo penkerių iki 12 metų.

Be tėvų liko dvi 10 ir 14 metų mergaitės. Jas laikinai priglaudė kaimynai.

Kol kas neaišku, kas jomis rūpinsis vėliau. Nužudytojo tėvai dėl gyvenimo būdo yra netinkami auginti vaikus, o sulaikytoji tėvų nebeturi.

"Lietuvos rytas"