aA
Premjeras Andrius Kubilius paprašė ūkio ministrą Valentiną Milaknį išsiaiškinti, ar viešo konkurso būdu parenkant "Lietuvos dujų" privatizavimo konsultantą nebuvo pažeistos pirkimo procedūros.
Premjeras , atsižvelgdamas į Vyriausybės poziciją laikytis privatizavimo skaidrumo ir aiškumo principų, veiksmų ėmėsi žiniasklaidoje pasirodžius prieštaringiems "Lietuvos dujų" privatizavimo konkurso rengėjų bei dalyvių pasisakymams.

Aistros dėl "Lietuvos dujų" privatizavimo patarėjo konkurso kilo paaiškėjus, jog nutraukus derybas su privatizavimo konkursą laimėjusiu Prancūzijos banko "BNP Paribas" konsorciumu ūkio viceministro Vytenio Junevičiaus vadovaujama bendrovės privatizavimo komisija pradėjo derėtis iš karto su dviem galimais privatizavimo patarėjais: antrąją vietą konkurse užėmusiu "PriceWaterhouseCoopers" vadovaujamu konsorciumu ir trečiąją vietą užėmusiu Olandijos banko "ABN Amro" atstovaujamu konsorciumu.

Didžiosios Britanijos audito bendrovės "PricewaterhouseCoopers" vadovaujamo konsorciumo atstovai pareiškė, jog jie jau buvo pasiekę principinį susitarimą dėl privatizavimo sutarties teksto ir yra labai nustebę, jog tuo pačiu metu buvo tariamasi ir su "ABN Amro" atstovais.

"ABN Amro" atstovas Richardas Kentas BNS sakė, kad su komisija buvo derėtasi ir susitarta dėl sutarties nuostatų. "Derybas dėl sutarties baigėme, ir dabar Vyriausybė turės nuspręsti, kurį iš mudviejų pasirinkti", sakė R. Kentas.

"Verslo žinių" teigimu, ketvirtadienį Jungtinės Karalystės ambasada kreipėsi į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją reikalaudama išaiškinti susiklosčiusią padėtį.

"Lietuvos dujų" privatizavimo komisija sprendimą dėl patarėjo turėtų paskelbti penktadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.