aA
"Man tai buvo maloni staigmena. Nacionalinė gvardija apdovanojo penkis žmones, ir vienas jų buvau aš", pasakojo V. Kristovskis.

Per susitikimą su Amerikos darbo grupe buvo svarstoma, kokią materialinę ir techninę pagalbą Latvija galėtų gauti iš JAV. Taip pat buvo kalbama, kaip būtų galima padėti kurti priešlėktuvinės apsaugos sistemą ir rengti personalą.

Jungtinėse Valstijose pirmadienį prasidėjo Latvijos ir Amerikos karinio bendradarbiavimo darbo grupių metinis posėdis, kuriame Latvijos delegacijai vadovauja gynybos ministras V. Kristovskis.

Susitikime, pasak Latvijos kariškių, planuojama apsvarstyti "Latvijos laimėjimus kelyje į NATO", taip pat Šiaurės Atlanto aljanso plėtrą, Baltijos regiono saugumą ir dvišalį bendradarbiavimą.

Iš JAV Latvijos gynybos ministras vyks į Briuselį, kur kovo 24 dieną įvyks Latvijos ir NATO atstovų susitikimas ir bus įvertintas Latvijos parengtas veiksmų įstoti į Aljansą planas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.