aA
Britai įsisąmonino interneto privalumus, tačiau, pagal statistinius duomenis, žinias žiūri per televiziją arba skaito laikraščius.
Verslo informacijos puslapio "Just-Sites.com" tyrimas parodė, kad nors 15 milijonų britų turi galimybę pasinaudoti internetu, 8 iš 10 mieliau renkasi tradicinius žinių šaltinius.

Anot kompanijos, nors rezultatai sukrėtė daugelį į vartotoją orientuotų naujienų puslapių, verslo ir prekybos sferoje egzistuoja didesnės galimybės.

“Iš 1000 balsavusiųjų 83 procentai pareiškė, kad jie niekuomet nepasirinktų interneto, kaip pagrindinio naujienų šaltinio”, informavo “just-sites.com”.

“Tik vienas procentas gyventojų nuolat naudoja internetą kaip pagrindinį naujienų šaltinį, lyginant su 68 procentais, kurie renkasi televiziją ir 11 procentų, kurie atiduoda pirmenybę spaudai.”

3 procentai sutiktų užsiprenumeruoti interneto naujienas, bet 20 procentų pasakė, kad internetas yra geresnė informacijos gavimo priemonė nei spauda.

Dar 37 procentai sutinka, kad yra per daug įvairių svetainių - vien Didžiojoje Britanijoje jų yra 6000 - ir nedidelė 7 procentų grupelė mano, kad spauda nesugebės atlaikyti interneto naujienų svetainių konkurencijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.