aA
Vidmantas Staniulis
Vidmantas Staniulis
© DELFI
Spaudos konferencijoje pirmadienį CS atsakingasis sekretorius bei rinkimų štabo vadovas Vidmantas Staniulis sakė, kad 172 mandatus gavusi CS yra ketvirtoje vietoje. 1997 metų rinkimuose centristai buvo penkti ir turėjo 135 vietas savivaldybėse.

Varėnoje, Elektrėnuose, Druskininkuose, Joniškyje ir Kazlų Rūdoje CS pagal mandatų skaičių yra pirma. Iš viso CS savo kandidatus kėlė visose 60-tyje apygardų ir 14-je savivaldybių neperžengė būtinų 4 proc. ribos.

"Partija rinkimų rezultatus vertina santūriai", sakė V. Staniulis, pažymėjęs, jog CS nepuoselėjo iliuzijų šiuose rinkimuose būti "pirma partija".

Kol vyksta konsultacijos, jis atsisakė įvardinti partijas, su kuriomis centristai galėtų sudaryti koalicijas.

"Mes būsime pakankamai aktyvūs ir išnaudosime visas bendradarbiavimo ir koalicijų formavimo galimybes, tačiau apie konkrečius dalykus bus atsakyta po konsultacijų", pabrėžė V. Staniulis.

Jis taip pat neatsakė į klausimą, ar Vilniaus miesto taryboje dirbs Seimo narys Algis Čaplikas, anksčiau minėtas kaip centristų kandidatas į sostinės merus, ir ar CS parems liberalo Rolando Pakso kandidatūrą į Vilniaus vadovus.

Kalbėdamas apie rinkimų kampaniją, V. Staniulis sakė, jog jį nustebino, kad šiuose rinkimuose "labai aktyviai" dalyvavo valstybės institucijos, įskaitant Valstybės saugumo departamento pareiškimus dėl kandidatų sąrašų.

Centristo nuomone, taip pat visiškai neefektyviai buvo organizuota rinkimų agitacija per Lietuvos nacionalinę televiziją. Jis teigė pasigedęs partijų debatų ir tarpusavio konkurencijos.

"Pagal tai, koks buvo skiriamas eterio laikas ir kaip organizuota kampanija, akivaizdu, kad Lietuvos žmonės neturėjo galimybės per Lietuvos televiziją susipažinti su partijų programomis", kalbėjo V. Staniulis.

Komentuodamas Naujosios sąjungos pergalę rinkimuose, vienas CS lyderių teigė, jog po Artūro Paulausko pralaimėtų prezidento rinkimų vyko nuoseklus, profesionaliai parengtas organizacijos kūrimas.

"Partija dirbo nuoširdžiai, pirmą kartą dalyvaudama rinkimuose, iškėlė kandidatus visose apygardose, turėjo nuoseklią poziciją valdančiosios daugumos atžvilgiu", sakė V. Staniulis.

Jis priminė NS surengtas įstatymų leidybos iniciatyvas, jų tikslų aiškinimą elektoratui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.