aA
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
© DELFI
Spaudos konferencijoje pirmadienį liberalų vicepirmininkas ir rinkimų štabo vadovas Artūras Zuokas savaitgalį vykusius savivaldybių rinkimus vadino sėkmingais.

Jo teigimu, palyginti su 1997 metų rinkimais, šiemet liberalų mandatų pagausėjo daugiau nei keturis kartus - nuo 44 iki 166.

LLS savo kandidatus kėlė 59 apygardose iš 60-ties. 52-se apygardose liberalai gavo vietų savivaldybių tarybose.

Preliminariais duomenimis, pagal rinkėjų skaičių Liberalų sąjunga yra antroje vietoje - už ją balsavo beveik 176 tūkst. rinkėjų. Pirmoje vietoje esanti Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) gavo beveik 219 tūkst. balsų.

A. Zuokas beveik nedvejodamas teigė, kad Vilniaus meru taps R. Paksas, 1997-1999 metais jau vadovavęs sostinės savivaldybei. LLS Vilniuje laimėjo 18 mandatų iš 51, Naujoji sąjunga - 8, konservatoriai - 7, socialdemokratai - 6, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 5, Centro sąjunga - 4, LDDP - 3 mandatus.

Pasak A. Zuoko, išlaikyti mero postą liberalai tikisi ir Klaipėdoje, kur gavo 10 mandatų iš 31. Antra po liberalų yra 8 mandatus gavusi Naujoji sąjunga, treti - 7 mandatus išlaikiusi Lietuvos rusų sąjunga.

Iš viso liberalai tikisi vadovauti šešioms savivaldybėms, tačiau be Vilniaus, Klaipėdos ir Kaišiadorių, kitų miestų A. Zuokas neįvardino.

Jo teigimu, LLS koalicijas linkusi sudaryti su Centro sąjunga ir "į dešinę", įskaitant ir konservatorius.

Komentuodamas galimybes bendradarbiauti su NS, A. Zuokas sakė, kad tai priklauso nuo padėties konkrečiose savivaldybėse. Jis neatmetė galimybės sudaryti koaliciją su socialliberalais, jei bus įrodytas tokios sąjungos "pagrįstumas" ir naudingumas.

LLS rinkimų štabo vadovo duomenis, rinkimų kampanijai visoje Lietuvoje liberalai išleido apie pusę milijono litų. Galutinius duomenis sąjunga tikisi pateikti per savaitę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.