aA
Šiuolaikiniai tėveliai dažnai naudoja televizorių kaip priemonę užimti savo vaikus. Tai taikoma net ir patiems mažiausiems.
Televizija stabdo vaikų protinį vystymąsi
© Corbis

Tačiau, kaip parodė neseniai atliktas tyrimas, publikuotas amerikiečių žurnale „Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine“ (Pediatrijos ir vaikų medicinos archyvai), toks požiūris gali turėti neigiamų padarinių ateityje, rašo Newsru.com

Pasirodo, dažnai televizorių žiūrintys maži vaikai protinio ir psichinio vystymosi požiūri gerokai atsilieka nuo savo bendraamžių.

Tai parodė tyrimas, atliktas su vaikais iš 259 amerikiečių šeimų. Nustatyta, kad 14 mėnesių mažyliai, reguliariai žiūrėję televiziją, ir ypač suaugusiems skirtas laidas, bent trečdaliu atsiliko pagal vystymąsi nuo vaikų, kurie nė karto tokio amžiaus nebuvo žiūrėję televizoriaus.

Ypač nukentėdavo pirmųjų kalbiniai sugebėjimai.

Ekspertų nuomone, šiuo atveju kalčiausias ne pats televizorius, o tas faktas, kad tėvai patys leido laiką žiūrėdami televizorių užuot skyrę dėmesio vaikams ir jų ugdymui.

Kaip pastebi specialistai, tokia situacija pastebima tiek turtingesnėse, tiek vargingesnėse šeimose.

Mokslininkai pataria tėvams žiūrėti televizorių tik tuomet, kai jų vaikai giliai miega.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.