aA
Dešimto dešimtmečio pabaigoje Kosovo ministras pirmininkas Hashimas Thaci vadovavo organizuotai nusikalstamai gaujai, kuri prekiavo organais, žudė žmones ir užsiėmė kita nusikalstama veikla, rašoma Europos Tarybos ataskaitoje, informuoja telegraph.co.uk.
Hashimas Thaci
Hashimas Thaci
© Reuters/Scanpix

Preliminarioje ataskaitoje Vakarų galingieji kaltinami prisidėję H. Thaci gaujos nusikaltimų, juos ignoruodami. Ataskaita pasirodė praėjus vos dviem dienoms po pirmųjų po nepriklausomybės paskelbimo rinkimų, kuriuose laimėjo Kosovo premjero partija.

„Žvalgybos (tarnybos) ataskaitose apie panašias į mafiją Kosovo organizuoto nusikalstamumo struktūras Thaci ir kiti Drenicos grupuotės nariai nuolat vadinami pagrindiniais veikėjais“, – rašoma ataskaitoje.

Kaip rašoma ataskaitoje, išsiaiškinta, kad Drenicos grupuotė turėjo vadą, kuris šiuo metu yra žinomas politikas, – H. Thaci.

Ataskaitoje rašoma, kad H. Thaci griežtai kontroliavo heroino prekybą. Ketvirtadienį Paryžiuje Europos Sąjungos tyrėjas Dickas Marty pristatys ataskaitą ES valstybių narių diplomatams.

Antradienį Kosovo vyriausybė pareiškė, kad ataskaita neturi pagrindo ir yra šmeižikiška.

„Kosovo vyriausybė ir ministras pirmininkas Hashimas Thaci imsis visų būtinų veiksmų ir priemonių, įskaitant teisines ir politines priemones, kad nutrauktų Dicko Marty šmeižtą“, – rašoma Kosovo vyriausybės ataskaitoje.

BBC skelbia, kad gauja vykdė nusikalstamą veiklą iki pat šių dienų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.