aA
Šeštadienį į viso pasaulio miestų gatves plūstelėjo daugiau kaip milijonas antikarinių demonstracijų dalyvių, kurie pirmųjų karinės invazijos į Iraką metinių dieną reikalavo išvesti iš šios šalies Jungtinių Valstijų vadovaujamas pajėgas.
Protestai prieš karą Irake
Protestai prieš karą Irake
Sidnėjuje ir Tokijuje, Čilės Santjage ir Madride, Londone, Niujorke bei San Franciske demonstrantai smerkė Irake vykdomą JAV politiką ir sakė netikintys, jog irakiečiams geriau arba pasauliui saugiau nuo to, kad vyksta karas.

Romoje demonstravo mažiausiai milijonas žmonių, manoma, kad tai buvo didžiausias pavienis protestas.

Londone du taikos šalininkai įveikė apsaugines užtvaras ir įsiropštė į ties Parlamento rūmais stovintį garsųjį Big Beno laikrodžio bokštą, ant kurio išskleidė plakatą su užrašu "Laikas tiesai" (Time for Truth).

Londono centre susirinko apie 25 tūkst. demonstrantų. Daugelis jų laikė JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) ir pagrindinio jo karinio sąjungininko, Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Tony Blairo (Tonio Blero) atvaizdus su užrašais "Ieškomas".

Daugelyje vietų į eitynes susirinko dešimtys tūkstančių žmonių, tuo tarpu 2003 m. vasario 15 dienos demonstracijose, kuriose raginta išvengti konflikto, dalyvavo šimtai tūkstančių karo priešininkų.

Taikios eitynės, kurias organizatoriai pavadino "pasauline veikimo diena", prasidėjo Azijoje ir persikėlė į Europą bei abu Amerikos žemynus.

Niujorko viduryje, Manhatane, kur įvyko tragiškieji 2001 m. rugsėjo 11-osios įvykiai, kuomet islamistų kovotojų užgrobti lėktuvai rėžėsi į pastatus, į mitingą susirinko dešimtys tūkstančių žmonių. Daugelis jų kritikavo G.W.Bushą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.