aA
Naujasis Lenkijos ambasadorius Taline Wojciechas Wroblewskis nori artimiau bendradarbiauti su Estija, kad abi šalys išvengtų pavojaus iš Rytų.
"Tiek Lenkija, tiek Estija gali pasiekti sutarimą kai kuriais klausimais, turint galvoje mūsų šalių istorinį panašumą ir buferinių valstybių statusą. Ypač pastarasis veiksnys lemia būtinybę kuo rimčiausiai bendradarbiauti", - ketvirtadienį sakė ambasadorius per susitikimą su Estijos premjeru Martu Laaru.

V. Wroblewskis sakė, kad tarpukario laikotarpiu Estija ir Lenkija palaikė gerus santykius, tačiau pripažino, kad dabar šalims reikia dar daug nuveikti. Svarbus bendrų uždavinių, jo manymu, yra tiksliau apibrėžti abiejų šalių padėtį Europoje.

"Lenkija jau tapo NATO nare ir iš visos širdies remia Estijos siekius", - sakė V.Wroblewskis. Pasak jo, Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis, kuris rugsėjo 18 dieną atvyks vizito į Estiją, tiesiogiai prisideda prie šios paramos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.