aA
Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį išteisino Plungės rajono policijos komisariato Kelių policijos tarnybos policininką 24 metų Raimondą Aponkų, kuris buvo kaltintas dėl neatsargumo tarnybiniu pistoletu mirtinai sužeidęs 22 metų rietaviškį Vaidą Poškų, praneša dienraštis "Klaipėda".
Pernai rugpjūčio 20-ąją Plungės rajono kelių policininkai viršila G.Skudžinskas bei R.Aponkus, budėdami Rietavo kelio poste, pastebėjo dideliu greičiu lekiantį automobilį "Audi 80" tamsintais stiklais. Pamanę, kad mašina gali būti vogta, pareigūnai paskambino į komisariatą, prašydami tai išsiaiškinti, o patys ėmė automobilį persekioti.

Automobilį policininkai vijosi iki Šilalės rajono, kur persekiojamai mašinai baigėsi benzinas ir ši sustojo. Pasak dienraščio, manydami, kad vejasi pavojingus nusikaltėlius, R.Aponkus ir G.Skudžinskas užsitaisė tarnybinius pistoletus.

G.Skudžinskas priėjo prie automobilio vairuotojo - rietaviškio Mindaugo Malakausko, kuris buvo neblaivus, vėliau jo kraujyje buvo nustatyta 2,19 promilės alkoholio, o R.Aponkus - prie 22 metų keleivio Vaido Poškaus.

Pareigūnų teigimu, atidarius dureles ir paliepus išlipti, V.Poškus išlipo su alaus buteliu rankoje, buvo agresyvus, keikėsi, tyčiojosi, artinosi prie policininko, kėsindamasis atimti ginklą.

V.Poškus nepakluso policininko reikalavimui klauptis ar gultis, įžūliai atsikalbinėjo. Vaikinui ir toliau nepaklūstant reikalavimams, pareigūnas iššovė į orą perspėjamąjį šūvį.

V.Poškus priartėjo prie pareigūno ir trenkė per ginklo spyną. Nuo smūgio iškrito kulka. Paskui tarp pareigūno ir neblaivaus rietaviškio įvyko grumtynės. Pasigirdo šūvis ir kulka pataikė į V.Poškaus dešinįjį smilkinį. Nuo sužalojimo rietaviškis kitą dieną mirė.

Teismas konstatavo, kad kelių policijos pareigūnas R.Aponkus savo pareigas pernai rugpjūčio 20 dieną atliko tinkamai, nenusižengė įstatymui ir ginklą panaudojo pagal taisykles. Pareigūnas išteisintas, nenustačius nusikaltimo sudėties. Konstatuota, kad V.Poškus žuvo atsitiktinai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.