aA
Ketvirtadienį Ispanijos policija suėmė dar vieną įtariamąjį, susijusį su praėjusią savaitę Madride nugriaudėjusiais sprogimais. Iš viso ketvirtadienį suimti penki įtariamieji, pranešė su tyrimu susiję šaltiniai. Suimtų įtariamųjų skaičius išaugo iki 10. Anot šaltinių, tarp penkių ketvirtadienį suimtų asmenų yra ispanas, areštuotas Ovjedo mieste Šiaurės Ispanijoje.
Antrankiai
Antrankiai
Kiti keturi suimtieji, manoma, yra iš Maroko ar kitos Šiaurės Afrikos šalies. Vidaus reikalų ministerijos atstovė pareiškė informacijos apie ketvirtadienio areštus patvirtinti negalinti.

Tyrimo šaltiniai anksčiau teigė suėmę vyrą Gichono mieste, tačiau vėliau pareiškė, kad tai įvyko šalia esančiame Ovjede. Čia areštuotas vyras - pirmasis Ispanijos pilietis, suimtas dėl Madrido sprogimų. Valstybės radijas pareiškė, kad manoma, jog jis aktyviai prisidėjo rengiant praėjusių metų išpuolius Kasablankoje (Maroke) ir kad prie atakų Madride jis prisidėjo tiek pat, kaip ir suimtasis iš Maroko Jamalas Zougamas (Džamalas Zougamas).

Policijos šaltiniai pareiškė, kad liudytojai atpažino J.Zougamą kaip asmenį, buvusį viename iš susprogdintų traukinių. J.Zougamas buvo suimtas šeštadienį kartu su dar keturiais įtariamaisiais - dviem marokiečiais ir dviem indais.

Tyrinėtojai mano, kad sprogdinimus Madride galėjo surengti islamistai radikalai, keršydami už tai, kad Ispanija prisidėjo prie paramos karui Irake. Spėjamas "Al Qaeda" atstovas Europoje yra prisiėmęs atsakomybę vaizdo juostoje, kuri buvo aptikta Madride šeštadienį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.