aA
Ispanijos policija suėmė dar keturis asmenis, siejamus su praėjusios savaitės sprogimais Madride, tarp jų - mažiausiai du marokiečius, ketvirtadienį sakė šaltiniai teisme, patvirtindami vietos žiniasklaidos pranešimus.
Trys žmonės buvo suimti Alkala de Henarese - Madrido priemiestyje, kur, kaip manoma, bombos kovo 11 dieną buvo įneštos į sausakimšus priemiestinius traukinius, praneša "Europa Press". Per sprogimus keturiuose traukiniuose Madride žuvo 201 žmogus.

Ketvirtas asmuo suimtas Ispanijos šiaurėje, kaip manoma, Chichono mieste, ir atvežtas į Madridą, sakė šaltiniai.

Pasak jų, įtariamieji laikomi policijos areštinėse Madrido šiaurės rytuose.

Išpuolį Madride, kuris siejamas su "al Qaeda", tiriantys pareigūnai iš viso jau yra sulaikę devynis įtariamuosius.

Kiti trys marokiečiai ir du indai buvo suimti šeštadienį. Ketvirtadienį jie turėjo pirmą kartą stoti prieš teismą - teisėjas Juanas de Olmo (Chuanas de Olmas) turi nuspręsti, ar juos apkaltinti, ar paleisti.

Ispanijos policija mano, kad įtariamieji marokiečiai gali būti susiję su praėjusių metų gegužės sprogimais Kasablankoje, per kuriuos žuvo 45 žmonės.

Laikraštis "El Mundo" savo tinklalapyje rašo, kad Chichone suimtas asmuo, "matyt, pabėgo nuo policijos po išpuolių Kasablankoje ir atvyko į Ispaniją prieš pat kovo 11-osios atakas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.