aA
Seimo Liberalų ir centro frakcijos sekretoriatas ir vadovybė kreipėsi į Parlamento rūmus saugantį Vadovybės apsaugos departamentą, kad šis ištirtų, kas iš Seimo darbuotojų, parlamentarų ar svečių per Seimo III rūmuose esančias vidinio pašto dėžutes jau kurį laiką platina įtarimą keliančius laiškus, sakoma pranešime spaudai.
Tyrimas, lupa
Tyrimas, lupa
Laiškuose Seimo nariai raginami nutraukti apkaltos procesą prezidentui Rolandą Paksą.

Liberalų ir centro frakcijos sekretoriatui kilo įtarimų, kad minėtus laiškus Seimo nariams platinantys asmenys manipuliuoja žmonių nuomonėmis, vardais, pavardėmis ir adresais.

Liberalų ir centro frakcijos atstovai vien per pastarąją savaitę gavo keliasdešimt tokių laiškų. Įtarimus, kad juos platinantys asmenys manipuliuoja žmonių nuomone ir užsiima parašų klastojimu sukėlė tai, kad neva iš skirtingų miestų ir žmonių gaunami laiškai yra identiški – rašomi ant to paties spalvoto popieriaus, jų tekstas vienodas.

Kai kuriuose kompiuteriu surinktuose ir po to padaugintuose laiškuose palikta tik vietos įrašyti neva besikreipiančių žmonių vardus ir pavardes. Kai kurie laiškų autoriai teigia atstovaujantys ir savo kaimynus, darbuotojų kolektyvus.

Vienas laiško autorius Seimo nariams tvirtina atstovaujantis net 56 000 žmonių. Kad žmonių laiškai gali būti falsifikuojami įtarimus sustiprina ir tai, kad net iš Naujosios Akmenės ir kitų miestų gaunami raštai Vilnių vokuose pasiekia be pašto ženklų, viename voke būna įdėti kelių skirtingose vietose gyvenančių žmonių laiškai, aiškiai matosi, kad vokai ir kreipimaisi į Seimo narius užrašyti to paties žmogaus ranka.

“Mes nusprendėme kreiptis į Vadovybės apsaugos departamentą, kad šis ištirtų, ar šių laiškų rašymu neužsiima vienas žmogus, kuris pažeidinėdamas įstatymus ir naudodamas Lietuvos piliečių asmeniniais duomenimis nemanipuliuoja žmonių nuomone ir neklaidina Seimo narių”, - teigė Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.