aA
Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis ketvirtadienį susitiko su Rusijos Federacijos ambasadoriumi Lietuvoje Borisu Cepovu ir supažindino jį su NATO priimtu sprendimu dėl bendros NATO oro erdvės apsaugos, sakoma pranešime spaudai.
Antanas Valionis
Antanas Valionis
© ELTA
A.Valionis pabrėžė, kad septynių šalių, tarp jų ir Lietuvos, narystė NATO išplečia saugumo erdvę regione. “Vakarinė Rusijos siena dar niekuomet nebuvo tokia saugi”, – susitikime sakė ministras.

Jis taip pat teigė, jog NATO pati priims sprendimus dėl savo teritorijos apsaugos. “Šie sprendimai nepažeis jokių NATO ar Lietuvos įsipareigojimų ir nelaužys galiojančių sutarčių”, - sakė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Jis vylėsi balandžio 2 dieną Aljanso būstinėje Briuselyje vyksiančiame NATO ir Rusijos tarybos susitikime pasveikinti naująjį Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą.

Pasak A.Valionio, Lietuva, tapusi Aljanso nare, planuoja aktyviai dalyvauti NATO ir Rusijos tarybos veikloje.

A.Valionis ir B.Cepovas pareiškė esą įsitikinę, jog Lietuva ir Rusija toliau palaikys gerus kaimyninius santykius bei konstruktyviai bendradarbiaus.

Briuselyje posėdžiavusi Šiaurės Atlanto Taryba trečiadienį nusprendė, kad NATO užtikrins į Aljansą įstojusių Baltijos valstybių oro erdvės apsaugą ir tuo tikslu dislokuos Lietuvoje sąjungininkų pajėgumus. Šiuo sprendimu NATO pajėgų Europoje vyriausiasias vadas įpareigotas pradėti pajėgų generavimo procedūrą - prašyti sąjungininkių pasiūlyti savo orlaivius ir technines priemones, kurios bus dislokuotos Lietuvoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.