aA
Išeiviai iš Lotynų Amerikos ir Azijos jau iki šio šimtmečio vidurio nutrauks baltaodžių gyventojų dominamą Jungtinėse Valstijose. Tokią išvadą padarė JAV gyventojų surašymo biuras.
JAV
JAV
Šios žinybos išplatintame dokumente sakoma, jog laikotarpiu tarp 2000 ir 2050 metų gimstamumas šiose dviejose etninėse grupėse augs sparčiausiai. Tad JAV gyventojų skaičius iki šio šimtmečio vidurio pasieks 420 mln. žmonių, o išeivių iš Lotynų Amerikos ir Azijos skaičius padidės trigubai.

Per šį laiką juodaodžių amerikiečių skaičius išaugs nuo dabartinių 35,9 mln. iki 61,4 mln. žmonių, tai yra padidės 71 procentu.

Gyventojų surašymo biuras pažymi, jog rasiniai ir etniniai pokyčiai Jungtinėse Valstijose vyksta sparčiau, nei prognozavo mokslininkai, daugiausia dėl imigrantų iš Lotynų Amerikos ir Azijos antplūdžio.

Baltaodžiai amerikiečiai dabar sudaro 69 proc. šalies gyventojų, bet iki 2005 metų jų prieaugis sieks tik 7 proc., ir tokių gyventojų bus 210 milijonų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.