aA
Trečiadienį Lietuvos Respublikos Prezidentas bendravo su palangiškiais ir atsakinėjo į jų klausimus. Šis susitikimas su visuomene vyko be incidentų ir beveik niekuo nesiskyrė nuo ankstesnių.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Jau ne pirmą kartą susitikdamas su Žemaitijos gyventojais, LR Prezidentas Rolandas Paksas tradiciškai tokiais atvejais savo kalbą pradėjo žemaitišku pasilabinimu su susirinkusiaisiais. Vėliau, kaip įprasta, išsakė savo nuomonę apie jau 4,5 mėnesio besitęsiantį skandalą, jo priežastis ir kaltininkus.

Kalbėdamas palangiškiams R. Paksas akcentavo norįs išsklaidyti bet kokias abejones jo teisumu ir tikino, jog nepaisant šalį krečiančio skandalo, Lietuva nuo karaliaus Mindaugo laikų dar niekada nebuvo tokia saugi kaip dabar, jai stovint ant narystės NATO bei Europos Sąjungoje slenksčio. Tai, anot Prezidento, ne vien politikų, bet visų Lietuvos žmonių nuopelnas ir kalbos apie grėsmę Lietuvos saugumui - nepagrįstos.

Po įžangos neišvengė Prezidentas klausimų apie bendrovės "Alita" privatizavimą bei iš Valstybės saugumo Alytaus skyriaus paimtus dokumentus, inicijuojamą apkaltą Seimo pirmininkui. Tačiau po susitikimo juos uždavę palangiškiai žurnalistams tvirtino neišgirdę tiesių atsakymų ir teigė likę nepatenkinti susitikimu.

R. Paksui teko atsakyti ir į netikėtą gana gausiai į susitikimą atėjusių jaunuolių klausimą ar šalies Prezidentui patinkąs krepšinis ir už ką šis serga - "Lietuvos rytą" ar "Žalgirį". Lietuvos vadovas išvengė konkretaus atsakymo ir pareiškė, jog net tada, jei aikštelėje kautųsi šios dvi ekipos, jis sirgtų "už Lietuvos krepšinį".

Prezidento R. Pakso susitikimas su palangiškiais truko daugiau nei dvi valandas. Jame dalyvavo keli šimtai kurorto gyventojų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.