aA
Birželio mėnesį vykusiuose Seimo plenariniuose posėdžiuose vidutiniškai nedalyvaudavo po 30 parlamentarų. Birželį buvo sušaukta 16 plenarinių Seimo posėdžių, kuriuose nedalyvavo nuo 8 iki 58 Seimo narių, vidutiniškai 30 parlamentarų, pranešė Seimo Etikos ir procedūrų komisija.
Seimo nariai
© ELTA
Gegužės mėnesį posėdžiuose vidutiniškai nedalyvaudavo 21 Seimo narys.

Iš viso Seime yra 141 narys.

Birželio mėnesį į užsienio komandiruotes buvo išvykę 85 Seimo nariai, o plenarinių posėdžių metu į komandiruotes buvo išvykę 65 Seimo nariai.

Daugiausia - 7 - Seimo posėdžius be pateisinamos priežasties praleido socialliberalas Vaclovas Karbauskis, 6 posėdžius praleido Lietuvos valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis, 5 posėdžius - socialliberalas Rimas Valčiukas.

Kaip ir kitais mėnesiais, daugiausiai komitetų posėdžių be pateisinamos priežasties praleido Europos reikalų komiteto nariai. Aplinkos apsaugos, Biudžeto ir finansų, Kaimo reikalų, Sveikatos reikalų, Teisės ir teisėtvarkos, Užsienio reikalų komitetai nepateikė Etikos ir procedūrų komisijai duomenų apie jų narių dalyvavimą komitetų posėdžiuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.