aA
Naujosios socialdemokratų ir socialliberalų daugumos atstovai ketvirtadienį Seime surengtoje diskusijoje dėl socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko Vyriausybės programos atmetė oponentų kritiką dėl "socialinės politikos trūkumo".
Vytenis Andriukaitis
Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas Vytenis Andriukaitis savo kalbą pradėjo nuo dešiniųjų kritikos.

"Jų kalbos nusipelnė juoko. Susidarė įspūdis, kad konservatoriams trūksta ne sveiko proto, o dujų. Gaila, kad liberalų lyderis Rolandas Paksas skraido tik mirties kilpomis, o centristai pasimetę tarp kairės ir dešinės, nežino kaip elgis", - kalbėjo V.Andriukaitis.

Jis atmetė dešiniųjų priekaištus, kad Vyriausybės programoje nutolta nuo socialdemokratų rinkimų ir alternatyvinės Vyriausybės programų.

Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas teigė, jog daugiau kaip 80 proc. Vyriausybės programos sudaro socialdemokratų šešėlinės Vyriausybės nuostatos.

Alternatyvios Vyriausybės programą socialdemokratai parengė prieš kelis mėnesius.

Tačiau jis pripažino, jog Vyriausybės programa yra "žymiai platesnė", nes buvo rengiama atsižvelgiant į kelių partijų programas. "Todėl mes ir vadiname šią Vyriausybę "pasitikėjimo Vyriausybe". Akivaizdu, kad ji nėra socialdemokratų Vyriausybė", - teigė V.Andriukaitis.

Jis pažymėjo, kad "skirtingą ideologiją išpažįstančios partijos rado šioje programoje daug bendro, tai reiškia, kad yra erdvė pasitikėjimui".

Socialdemokratas savo kalbą baigė šūkiu: "Veikime kartu už solidarią Lietuvą!".

Socialdemokratų partnerės Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas taip pat teigė, jog Vyriausybės programoje aiškiai matyti "stipri socialinė orientacija".

"Galėčiau drąsiai įvardyti, kad tai yra centro kairės programa", - teigė socialliberalas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.