aA
Klaipėdoje ketvirtadienį oficialiai atidarytas karo prievolės centras - pirmasis uostamiestyje ir antrasis Lietuvoje. Lietuvoje karo prievolės centrai steigiami pertvarkant karo prievolės tvarką ir sistemą. Jau veikia karo prievolės centras Kaune, dar po metų įsikurs Panevėžyje ir Vilniuje.
Military Rifles
Karo prievolės centrai Lietuvoje steigiami įgyvendinat bendrą projektą su Švedija. Nuo 1996 metų projektas vykdomas visose Baltijos šalyse. Švedijos vyriausybė centrams teikia kompiuterinę įrangą, apmoko personalą.

Klaipėdos karo prievoles centras aptarnaus trijų - Klaipėdos, Tauragės ir Telšių - apskričių jaunuolius, šaukiamus karinei prievolei.

Klaipėdos centro atidarymo iškilmėse dalyvavęs buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, atsargos generolas majoras, Karo prievolės administravimo tarnybos prie KAM viršininkas Jonas Andriškevičius teigė, kad Lietuvai siekiant tapti NATO nare ir pertvarkant kariuomenę, būtina galvoti net tik apie karių kiekybę, bet ir kokybę.

Karo prievolės centre yra medicinos centras, laboratorija, testų salė, mobilizacijos poskyris, naujokų šaukimo komisijos patalpos, valgykla, vietos nakvynei. Centro pastatas suremontuotas už KAM lėšas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.