aA
Vienas Tokijo universitetas atsisakė priimti dvidešimtmetę merginą, sužinojęs, kad ji yra 1995 m. dujų atakas Tokijo metro surengusio vyro duktė
Shoko Asahara
Shoko Asahara
© EPA-ELTA
Vako universitetas teigė, kad Šoko Asaharos, "Aum Shinri Kyo" sektos įkūrėjo, duktė, nepaisant išlaikyto stojimo egzamino, negali mokytis šiame universitete, nes jos buvimas gali trikdyti kitus.

"Tai, kieno duktė ji yra, gali trikdyti kitus", - savo pareiškime trečiadienį sakė universiteto prezidentas Osamu Mihašis.

Pareiškime neskelbiamas merginos vardas, tačiau laikraščiai teigia, kad tai trečioji Š. Asaharos duktė.

Vienas laikraštis taip pat teigė, kad praėjusiais metais merginos nepriėmė kitas šalies universitetas, nors ji taip pat išlaikė stojimo egzaminą.

O. Mihašis sakė, kad sprendimą priimti buvo tikrai sunku. "Nors tai tikrai nėra jos kaltė, išlieka galimybė, kad jos buvimas sugriaus ramią universiteto aplinką".

Iš pradžių mergina pagal gautus egzamino pažymius buvo priimta į universitetą, tačiau vėliau aukštoji mokykla, sužinojusi apie jos tėvą, apsigalvojo.

48-erių metų Š. Asahara praėjusį mėnesį už surengtus dujų išpuolius Tokijo metro buvo nuteistas pakarti, tačiau sprendimą apskundė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.