aA
Viename palestiniečių kovotojų citadele laikomų Gazos miesto rajonų antradienį Izraelio sraigtasparniui raketomis apšaudžius pastatą, žuvo mažiausiai du žmonės, pranešė liudininkai.
Dar maždaug keturi žmonės buvo sužeisti per Izraelio oro pajėgų reidą, kuris buvo surengtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelio saugumo kabinetas nusprendė surengti atsaką į sekmadienį dviejų savižudžių sprogdintojų įvykdytą išpuolį Izraelio Ašdodo uoste, per kurį žuvo 10 žmonių.

Pasak liudininkų, iš sraigtasparnio į namą buvo paleistos trys raketos. Palestiniečių saugumo šaltiniai pranešė, jog namas greičiausiai priklausė šeimai, kažkaip susijusiai su palestiniečių kovotojų grupuote.

Po to, kai Izraelio ministras pirmininkas Arielis Sharonas (Arielis Šaronas) paskelbė apie savo planus likviduoti dalį žydų gyvenviečių Gazos Ruože, ir Izraelis, ir palestiniečiai aiškiai parodė neketiną nutraukti kruvinų reidų ir išpuolių, kad kiekvienas jų pergalę galėtų prisiskirti sau.

"Saugumo aparatas nustatė kelis veikimo būdus prieš teroristines organizacijas", - sakė A.Sharonas po saugumo kabineto posėdžio Jeruzalėje.

Sekmadienį įvykdytas savižudiškas išpuolis maždaug už 25 km į šiaurę nuo Gazos esančiame Ašdodo uoste yra nemenkas smūgis Izraelio saugumo tarnyboms. Palestiniečiai sugebėjo išsmukti iš apsaugine siena atitverto Gazos Ruožo ir patekti į Izraelio teritoriją. Tai pirmas toks atvejis per daugiau nei trejus metus besitęsiantį Izraelio ir palestiniečių konfliktą.

Smurto išpuoliai tapo dažnesni po to, kai A.Sharonas paskelbė žydų atsitraukimo iš Gazos Ruožo planą, pagal kurį palestiniečiai neteks dalies žemių Vakarų Krante, anksčiau numatytų įtraukti į Palestinos valstybės teritoriją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.