aA
Kuriama "Tėvynės" ir "Vienybės" sąjunga turi tapti politine Rusijos prezidento atrama. Tokią nuomonę ketvirtadienį pareiškė "Tėvynės" lyderis, Maskvos meras Jurijus Lužkovas jo vadovaujamo judėjimo centrinės tarybos posėdyje. Pasak J.Lužkovo, "Tėvynė" ir "Vienybė" remia Rusijos prezidentą ir sieks padėti jam spręsti iškilusius politinius uždavinius.
Kalbėdamas apie dviejų judėjimų sąjungos perspektyvas, J.Lužkovas pareiškė, kad gali būti sukurta jų tiek bendra politinė partija, tiek sudaryta stabili koalicija, kuri dalyvaus visų lygių rinkimuose ir įgyvendins bendrą politiką regionuose.

"Tėvynės" centrinė taryba ketvirtadienį vienbalsiai pritarė siūlymui įsteigti sąjungą su "Vienybės" partija. Ketvirtadienį antrojoje dienos pusėje įvyks abiejų centro organizacijų sąjungos steigiamasis suvažiavimas. Naujosios sąjungos pirmininkais, kaip tikimasi, taps "Tėvynės" lyderis Jurijus Lužkovas ir "Vienybės" partijos lyderis Sergejus Šoigu.

Centrinė taryba taip pat nusprendė surengti judėjimo "Tėvynė" suvažiavimą šių metų spalio 13 dieną, kuriame šią organizaciją planuojama pertvarkyti į politinę partiją. Šiuo metu visuomeninio politinio judėjimo "Tėvynė" skyriai veikia 89 Rusijos subjektuose, judėjimas iš viso turi apie 250 tūkst. narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.