aA
Kai tarptautinė policija (Interpolas) šią savaitę išdavė arešto orderį „WikiLeaks“ įkūrėjui Julianui Assange‘ui, jis buvo kaltinamas „sekso nusikaltimais“, tačiau detaliau nieko nepasakyta.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as
© AFP/Scanpix

Tai sukėlė gandus, kad jis kaltinamas išprievartavimu. Visai ne. Pasirodo, jis ieškomas, nes pažeidė keistą Švedijos įstatymą dėl sekso be prezervatyvo, rašo „Slate“.

Praėjusį rugpjūtį verslo reikalais į Stokholmą keliavęs J. Assange pasimylėjo su dvejomis moterimis. Suvokusios, kad jos abi su juo pasimylėjo ir kad tai buvo tik vienos nakties nuotykis kartu kreipėsi į policiją ir apkaltino jį nenoru atlikti lytiniu būdu plintančių ligų tyrimą.

J. Assange‘o advokatas Švedijoje patvirtino, kad iš esmės buvo susirūpinta tuo, jog „WikiLeaks“ įkūrėjas sekso metu nenorėjo naudoti prezervatyvų ir po to atsisakinėjo atlikti minėtą sveikatos patikrinimą. Pats J. Assange‘as vėliau prisipažino su viena iš moterų prezervatyvą naudojęs, tačiau šis suplyšęs.

Toks elgesys yra už įstatymo ribų Švedijoje. Nors prokurorai patvirtino, jog moterys su J. Assange‘u seksu užsiiminėjo savo noru, tačiau vyras vis tik apkaltintas „netikėtu seksu“, kuris užtraukia 3000 Lt dydžio baudą.
Pasak J. Assange‘o advokato Londone Marko Stephenso, prokurorai vyrui dar ketina paaiškinti kaltinimus, o pats „prasikaltėlis“ jau yra sutikęs tai padaryti ir padėti tašką byloje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.