aA
Pakaunės savanorių maišto Jono Maksvyčio sekėjas prieš kelias savaites paskelbė karą sutuoktinei. Savo grasinimus vyras antradienį patvirtino darbais: kapojo žmoną kardu ir, nusitempęs į krūmus, išžagino.
Liepos 10-osios rytą į Kelmės ligoninę buvo pristatyta 34 metų moteris. Ant jos nugaros ir dilbio medikai aptiko kirstinių žaizdų. Policijos pareigūnams moteris pareiškė, kad apie 7 val. ryto Pakražančio seniūnijos Vaidatonių kaime ją sužalojo ir išžagino 40 metų vyras R.K.

Nesutarė

Kaip LŽ sakė įvykį tirianti Kelmės prokuratūros prokurorė, sutuoktiniai į Vaidatonis atvyko gyventi iš Kauno. Tačiau kaime juodu nerado šeimyninės idilės: prieš kelis mėnesius moteris kreipėsi į teismą, prašydama nutraukti santuoką. Dviejų mažų vaikų motina savo prašymą motyvavo tuo, jog vyras yra šiurkštus, smurtauja.

Tačiau R.K., buvęs Savanorių krašto apsaugos tarnybos (SKAT) savanoris, nenorėjo lengvai pasiduoti - ėmė grasinti žmonai, kad ją nužudys, ir toliau bandė muštruoti jėga. Liepos 1 d. dėl šiurkščių vyro veiksmų į Vaidatonis teko skubėti policijos pareigūnų ekipažui. Pasipiktinęs, jog savo namuose negali būti viešpats, buvęs savanoris apsigyveno pas kaimynus. Po kelių savaičių jis surengė prieš žmoną baudžiamąjį išpuolį.

R.K., pasiėmęs kardą, patykojo moters prie kelio į ganyklą, kai ši rytą ėjo melžti karvių. Pasirodžius žmonai vyras su kardu rankoje patraukė prie jos.

Kardu

Pamačiusi sutuoktinį moteris ėmė klykti, šauktis kaimynų. R.K. kirto jai kardu ir, parvertęs ant žemės, nusitempė į pakelės krūmus, norėdamas išžaginti. Čia vyriškis savo ketinimus įvykdė.

Prokurorė neatmetė galimybės, kad vėliau R.K. būtų užkapojęs žmoną mirtinai, tačiau jam sutrukdė moters pagalbos šauksmą išgirdę ir atskubėję pagalbon aplinkinių sodybų gyventojai. Pamatęs, jog jėgos nelygios, R.K. iš nusikaltimo vietos pabėgo.